Sunday, November 9, 2014

Yummy popcorn



Koska oon tämmönen kauhea mässäilijä, niin ajattelin kertoa teille miten tehdään tosi hyviä poppareita kattilassa! ^___^
Siirryin ite kattilapopcorneihin joitain vuosia sitten, koska niitä maistoin siskon luona ja ne oli niin paljon parempia ku mikropopparit. Pussi siemeniä on edullisempi kuin mikropussi ja niissä pusseissa on muuten kauheesti lisäaineita siinä pussin pinnassa. Tässä pikainen ohjeistus, maistuvia hetkiä!

Because I'm a huge munchie face, was thinkin of telling you hot mo make some really good popcorn in a kettle! ^___^
I transferred to kettle-porpcorn some years ago, because tasted tehm at my sister's place and they were so much better than microwave popcorn. A bag of seed is cheaper than microwave bags and the bags have anyways all kinds of additives on the bag surface. Here's a quick tutorial, yummy moments! 





Mitä tarvitset   ~  What you need

  popcornin siemeniä  /  popcorn seeds 
  ruoanlaitto öljyä  /  cooking oil 
  kannellinen kattila  /   kettle with a lid 
  kulho  /  a bowl 
  suolaa ja mausteita  /  salt and spices




1.  Laita kattila liedelle lämpenemään
2.  Lisää haluamiasi öljyjä sen verran että kattilan pohja peittyy hyvin, itse käytän luomu oliivi- ja rypsiöljyä
3.  Lisää popcornin jyviä sen verran, että kaikki peittyvät öljyyn
4.  Laita kansi päälle, lasisesta näkee hyvin miten popcornit valmistuvat..joudun laittamaan talouspaperit tuohon kannen reunan alle, koska kansi on löysä ja öljy muuten roiskuisi

1.  Put the kettle on the stove to heat up
2.  Add the oils you like to the kettle, so that the bottom will be covered well, I use organic olive- and rapeseed oil
3.  Add the popcorn seeds enough for them all to get covered with oil
4.  Put the lid on, with a glass one you can see the popping..I need to put paper towel under the lid edges, because it's loose and otherwise the oil would spill




Kun poksahtelu alkaa hidastumaan ja selkeästi loppumaan, nosta kattila nopeasti pois liedeltä ja kippaa popcornit kulhoon. Tämän jälkeen voit maustaa popparit miten tykkäät, pelkästään suolalla, valmillaa popcorn-mausteella tai sekoitellen kaikkea, kuten minä. :P

 When the popping slows down and is clearly ending, lift the kettle quickly from the stove and pur the popcorn into a bowl. After this you can add seasoning how you like it, just with salt, a ready popcorn-spice or mixing all kind, like me. :P





Tällä kertaa käytin suolaa, yrttisuola herbamarea, kurkumaa, cayenne pippuria ja tandoorimaustetta, eri mausteiden välissä voi sekoitella ja sitten kunnolla lopuksi.

This time I used salt, herbsalt herbamare, turmeric, cayenne pepper and tandoori spice, between different spices can mix up and lastly really well.




Valmista!  ~  Done!
Omsnomsnomsnoms~  ^____^

❤~ Saija Sasetar


4 comments:

  1. I love kettle popcorn! I make it all the time. Wonderful step by step instructions, too! :)

    catscraftsncritters.blogspot.ca

    ReplyDelete
  2. Omnom ^_^ Last time we came to visit, you made us these and they tasted really good!

    Seraphine & The Striped Box

    ReplyDelete
  3. I have an addicted to popcorn!! So does my sister haha ^^

    恵美より ♥
    www.emi-doll.blogspot.jp

    ReplyDelete
  4. I looove popcorn! this post got me cravin for some now D: and I see a red kitty thing in the background, it looks so cute <3

    ReplyDelete

Jaa ajatuksia, teidän kaikkien kommentteja on ihana lukea! ♥

Share your thoughts, I love reading all of your comments! ♥

!! NOTE: I don't do follow for follow !!

Note: Only a member of this blog may post a comment.